Квартални турнири по тенис на маса за Дните са Европа в Разград
Квартални турнири по тенис на маса за Дните са Европа в Разград / netinfo
Квартални турнири по тенис на маса за Дните са Европа в Разград
67093
Квартални турнири по тенис на маса за Дните са Европа в Разград
  • Квартални турнири по тенис на маса за Дните са Европа в Разград

Междуквартален турнир по тенис на маса е сред новите елементи на Дните на Европа, които Областния информационен център в Разград организира за втори път. Инициативата започва в сряда, продължава до петък.

Квартални турнири по тенис на маса за Дните са Европа в Разград
netinfo

Второто издание на Дните на Европа в Разград започва с откриване на фотоизложба – съобщиха ръководителят на Областният информационен център Юлиян Данаилов и ръководителят на проекта, по който е създаден центъра, Камен Воденичаров.

Снимките са под надслов „Европа променя Разград“ и представят обекти от Лудогорието, изградени или реконструирани по европроекти. Автори на фотосите са предимно членове на Клуба на разградските любители на фотографията.

Второ издание ще има и една от миналогодишните инициативи, събрали най-много участници – колоездачна обиколка на обекти, създадени по европроекти. Стартът е в 14,30 ч. от санираното ОУ“Никола Икономов“, преминава през ОУ“Отец Паисий“ и археологическия резерват „Абритус“, завършва пред Общинския културен център.

След финала на обиколката ще се тегли томбола сред участниците, най-голямата награда е марков велосипед. Докато младите колоездачи обикалят Разград по квартали започват турнири по тенис на маса. Те ще се проведат в част от местата, където се реализира проектът, свързан с благоустрояване на седем крайни квартала. Сред придобивките бяха маси за тенис.

Победителите в кварталните турнири по тенис на маса ще се срещнат един срещу друг на междуквартален турнир в четвъртък в 14,30 ч. в тренировъчната зала на клуба по тенис на маса. Във втория от Дните на Европа ще има и детски конкурс за рисунка на асфалт -  от 14,00 ч. на площад „Независимост“ пред ОКЦ. Темата на творбите е „Децата на Разград рисуват Европа“.

Подобни конкурси ще се проведат в още две населени места в Лудогорието, но в петък. В Кубрат децата ще рисуват от 13,30 ч. на централния площад, а в Исперих от 14,30 ч. – в градинката пред паметника на Свети Георги.

Последното събитие от Дните на Европа е концерт пред ОКЦ, а ако е лошо времето – в него. Любителите на музиката ще имат възможност да се насладят на изпълненията на младежки европейски бенд „Segno artist". Студентите от Българската консерватория ще представят знакови песни за страните от ЕС.