Борисов: Още днес ще подготвим нов вот на недоверие
Борисов: Още днес ще подготвим нов вот на недоверие / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Още днес ще подготвим нов вот на недоверие
67000
Борисов: Още днес ще подготвим нов вот на недоверие
  • Борисов: Още днес ще подготвим нов вот на недоверие

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече наглост поведението на председателя на ДПС Лютви Местан, който според него се държал "като партия, спечелила изборите".

Борисов заяви, че още днес от ГЕРБ ще подготвят нов вот на недоверие и ще го внесат в деловодството на Народното събрание.

На каква тема и с какви мотиви обаче - Борисов не обясни.

От парламентарната трибуна той благодари на лидера на „Атака" Волен Сидеров за подкрепата му към ГЕРБ в миналото Народно събрание.

„Народът постави ГЕРБ в новата история за първи път като първа политическа сила. И когато вие говорите от името на народа, ще се съобразявате с това. Когато ни победите на избори, г-н Станишев, тогава ще излезете и ще кажете: „Ние сме победители". Сега вие управлявате благодарение на някакви трикове", добави лидерът на ГЕРБ.

„Г-н Сидеров, аз многократно съм повтарял, че Ви благодаря за времето, в което сте ни подкрепяли. В последните дни се хвалите, че сте ни свалили от власт. Но Вие много добре казахте - без вас този парламент и това правителство няма да ги има. И това е истината. Без „Атака" този парламент и това правителство няма да съществуват. Оттук нататък, когато Ви попитат, трябва да казвате защо ДПС и БСП са на власт", обърна се Борисов към лидера на „Атака" Волен Сидеров.

Борисов Още днес ще подготвим нов вот на недоверие
netinfo