Местан: Процедурата по вота на недоверие отбеляза падението на опозицията
Местан: Процедурата по вота на недоверие отбеляза падението на опозицията / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Местан: Властта на ГЕРБ беше отнета от българския избирател
66999
Местан: Властта на ГЕРБ беше отнета от българския избирател
  • Местан: Властта на ГЕРБ беше отнета от българския избирател

Председателят на ДПС Лютви Местан обясни, че депутатите от партията са гласували против вота на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

Те са взели това решение не само защото партията подкрепя кабинета и програмата му, а защото този вот с мотивите, с които е внесен, с процедурата, по която се движеше парламентарната опозицията, всъщност отбеляза падението не на парламентаризма, а на една парламентарна опозиция, посочи Местан.

Той изтъкна, че властта на ГЕРБ е била отнета на изборите от хората и им обясни, че ако търсят вина, то тя е у тях. Според него по темата за „Атака" от партията на Борисов трябва да замълчат, защото и при управлението на ГЕРБ в определен период от време мнозинството в НС е зависело от националистите.

Местан Процедурата по вота на недоверие отбеляза падението на опозицията
netinfo
Първият вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски очаквано не успя. При процедурите по провеждането му обаче се породиха редица дебати и прецедентът партията, която иска вота, да не се регистрира в заседанието за дебатите му. ГЕРБ внесоха повторно искане за вот на недоверие към правителството отново за политиката в областта на инвестиционното проектиране.