Поведението на опозицията е деструктивно за демокрацията, смята Местан
Поведението на опозицията е деструктивно за демокрацията, смята Местан / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Поведението на опозицията е деструктивно за демокрацията, смята Местан
66806
Поведението на опозицията е деструктивно за демокрацията, смята Местан
  • Поведението на опозицията е деструктивно за демокрацията, смята Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ГЕРБ са стигнали дъното с днешния си отказ да се регистрират в пленарна зала.

„Не можеш да внасяш вот на недоверие и да не се регистрираш”, допълни Местан. Той разкритикува поведението на опозицията и го определи като деструктивно за демокрацията.

„Това не се кредитира с доверието на избирателите. Това е самоцелен тарикатлък, дори не е парламентарна тактика. Точната дума е самоцелен тарикатлък като най-грозната изява на ГЕРБ-ерската деструкция в 42-ото Народно събрание”, коментира лидерът на ДПС пред журналисти.

„Днес стана ясно, че ГЕРБ превръщат политиката в една самоцелна тактика. Те заменят политиката с елементарен тарикатлък”, посочи Местан.

„При положение, че ГЕРБ продължават да са деструктивни и отказват регистрация, заседания на парламента не могат да се проведат без гласовете на „Атака”. Не може да има заседание при положение, че ГЕРБ блокират работата на Народното събрание и „Атака” са нейде в Брюксел или кой знае къде”, заяви още той.

Парламентарната седмица трябваше да започне с разисквания по внесения вот на недоверие на кабинета „Орешарски”. Вотът, внесен от депутатите от ГЕРБ, е за „провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране”. За да е успешен вотът на недоверие, той трябва да е подкрепен с абсолютно мнозинство - т.е. от най-малко 121 депутати.