Борисов: Аз съм победител, правителството е заложник на „Атака”
Борисов: Аз съм победител, правителството е заложник на „Атака” / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Аз съм победител, правителството е заложник на „Атака”
66805
Борисов: Аз съм победител, правителството е заложник на „Атака”
  • Борисов: Аз съм победител, правителството е заложник на „Атака”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че се чувства победител от днешният провал на разискванията на първия вот на недоверие към кабинета Орешарски.

„Аз съм в парламента и наблюдавам провала на тази тройна коалиция. Не само от „Атака”, те и БСП и ДПС си провалят правителството. Няма ги в залата, не могат да си осигурят кворум. Те самите не си подкрепят правителството”, заяви Борисов в кулоарите на парламента.

„Вот на недоверие дали е по една, по втора или по трета политика или цялостен вот няма значение. Вот на недоверие означава, че има недоверие към това правителство. Една от партиите го е внесла. Самият факт, че те не могат да се съберат, да си защитят правителството, е пълен успех на вота на недоверие”, коментира още той.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че правителството е заложник на „Атака”. „Това правителство не може да съществува без „Атака” и няма как да избягат от тази тема. Аз съм победител днес. Няма заседание на парламента, което да защити това пагубно за България правителство. Вотът на недоверие успя”, категоричен беше Борисов.

„Това е победа на всички демократични сили, които имат възможност да видят, че това правителство се крепи на привържениците на „Атака”, да видят, че държат БСП и ДПС във властта. И най-вече, че БСПП и ДПС не могат сами да си съберат депутатите. Дори Сергей Станишев го няма”, изтъкна още той.

Борисов Аз съм победител правителството е заложник на Атака
netinfo

Парламентарната седмица трябваше да започне с разисквания по внесения вот на недоверие на кабинета „Орешарски”. Вотът, внесен от депутатите от ГЕРБ, е за „провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране”. За да е успешен вотът на недоверие, той трябва да е подкрепен с абсолютно мнозинство - т.е. от най-малко 121 депутати.