Красимир Гергов купи сръбски медиен гигант
Красимир Гергов купи сръбски медиен гигант / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Българският бизнесмен Красимир Гергов купи компанията на кмета на Белград и лидер на опозиционната Демократическа партия Драган Джилас. Direct media досега беше членка на Мultikom група, а сега става част от медийната империя на българския магнат.

В Белград се съобщава, че новият собственик на Direct media е в медийния бизнес от началото 90-те години и е успял да доведе на българския медиен пазар най-големите чуждестранни инвеститори. Според оценките в Белград тази чуждестранна инвестиция  ще отвори вратите на Сърбия в областта на медиите и пазарните комуникации в хармония с европейските интеграционни процеси.

Direct media е компания за мутимедиални комуникации със седалище в Белград, която има 150 служители в 7 държави. На своя сайт компанията посочва, че от 2010 г. е една от 30 те най-силни фирми в Сърбия и лидер в комуникациите и медийното планиране в целия регион.

Наскоро в политическо предаване посъветваха собственика на купената от Гергов фирма Драган Джилас да я продаде, ако иска да се занимава с политика. Тогава той отговори, че дълго време прави опити за това, но няма купувач.