„Атака внесе искане в НС за затваряне на границите ни за бежанци
„Атака внесе искане в НС за затваряне на границите ни за бежанци / снимка: Sofia Photo Agency, архив
„Атака" внесе искане в НС за затваряне на границите ни за бежанци
66682
„Атака" внесе искане в НС за затваряне на границите ни за бежанци
  • „Атака" внесе искане в НС за затваряне на границите ни за бежанци

Да не се допускат бежанци от Северна Африка и Близкия изток. За това настояват „Атака". Националистите внесоха проекторешение в Народното събрание с искане страната ни да затвори границите си за бежанци.

„Непосилно е за България да издържа всеки, който дойде в страната ни", обяви депутатът от „Атака" Павел Шопов. Той припомни, че месечната издръжка на един бежанец е 1110 лева, междувременно има пенсионери със 150 лева пенсия.

Депутатът от Атака Павел Шопов представи някои от мотивите за това искане: „Ние, от парламентарната група на политическа партия Атака, внасяме проекторешение за недопускане на емигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирия, на територията на България. С това проекторешение на Народното събрание ние считаме, че трябва да се възложи на Министерския съвет да предприеме всички необходими действия за недопускане на емигрантите от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирия в България. С всеки изминал час, не казвам с дни, а с часове, ако щете и с минути, положението става все по-тревожно и все по-драматично и може би ние, политиците, си заравяме главата в пясъка и чакаме тази опасност да отмине от само себе си, но тя не отминава".