Тодорка Мирчева: Имаме ли образование и духовност, животът ще се промени
Тодорка Мирчева: Имаме ли образование и духовност, животът ще се промени / 100 вести
Тодорка Мирчева, кмет на село Зелено дърво заявява пред вестник "100 вести" днес: "Имаме ли образование и духовност, животът ще се промени". На празника на Св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов в село Зелено дърво отбелязаха първия официален празник и на селото. Десетки настоящи и бивши жители на кметството се събраха около новопостроения едноименен православен храм в селото, изграден изцяло с доброволни дарения и труд през последната една година.
Дарение от 20 нови баскетболни табла направи на габровските училища в края на миналата учебна година габровският бизнесмен Стефан Петков чрез Баскетболен клуб „Чардафон - Орловец“. През лятната ваканция съоръженията на стойност около 30 хиляди лева бяха монтирани в Техническия университет, осем габровски и едно дряновско училище и вече се използват интензивно от децата. Как във времена на криза бизнесът отделя средства за спорт в училище, какво е необходимо да се направи, за да се стимулира тази дейност, коментира за вестник "100 вести" управителя на „Sev Brokers Ltd” - Габрово Стефан Петков.
Тодорка Мирчева "Имаме ли образование и духовност животът ще се промени"
netinfo
Днес е Общото събрание на ВиК ООД в Габрово, в дневния ред на което министърът на регионалното развитие предлага освобождаването на управителя на водоснабдителното дружество инж. Владимир Василев. Както стана известно – без посочени мотиви. За свършеното през последните три години, за решените и нерешени все още проблеми в дружеството, за наследените и издължени дългове е разговорът на репортер на вестника с Владимир Василев.
„Регионалният инспекторат по образованието подкрепя всички политики по отношение на развитието на спорта и възможността децата в учебното и в свободното си време да ползват добра материално-техническа база.“ Така коментира началникът на РИО на МОН в Габрово Георги Маринов изпълненото дарение на баскетболни табла и кошове в учебните заведения.