Световният елит в областта на лицевата хирургия идва в Пловдив
Световният елит в областта на лицевата хирургия идва в Пловдив / sxc.hu

Пловдив ще бъде домакин на Световна конференция за превенция и лечение на вродените лицеви аномалии. Тя ще се проведе от 25 до 27 септември. Акценти на тази конференция са най-новите научни открития, епидемиология, актуални въпроси, свързани с превенцията, етиологията, генетиката и пренаталната диагностика на лицевите аномалии.

Поканени са лектори и изследователи от цял свят от най-висок ранг, като ще се представят сравнителни клинични проучвания във всички аспекти от лечението - хирургия, ортодонтия, логопедия, оториноларингология, психология, сестрински грижи и помощ при хранене. Участие ще вземат и различни представители на родителски и пациентски организациии.

Особено внимание ще бъде обърнато на проблемите на неравнопоставеността в системите на здравеопазването в Европа и социалната и здравната политика в страните от Източна Европа. Домакини на форума са Медицински университет - Пловдив, Отделението по пластична и краниофациална хирургия, където са обхванати 90% от случаите в страната, и Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители.