ВИДЕО: ПСЖ и Бенфика започнаха без проблеми
ВИДЕО: ПСЖ и Бенфика започнаха без проблеми / Gulliver/Getty Images

Пари Сен Жермен разби с 4:1 като гост Олимпиакос в първия си мач от група С на Шампионската лига. Френският шампион тотално надигра своя съперник и можеше да стигне дори до по-изразителен успех.

Новото попълнение на ПСЖ Маркиньос направи своя дебют, като замени в титулярния състав контузения Алекс.

Двубоят започна отлично за ПСЖ, който поведе още в 19-та минута, когато Златан Ибрахимович подаде към Максуел, а той изведе Единсон Кавани на празна врата и уругваецът не пропусна да вкара.

Олимпиакос доста изненадващо изравни резултата в 25-та минута, когато Владимир Вайс навърза и направи за смях Маркиньос и Тиаго Силва, след което отблизо прати топката във вратата на Сиригу.

Старши треньорът на ПСЖ Лоран Блан направи смяна на полувремето и пусна в игра Есекиел Лавеци на мястото на Лукас Моура.

ПСЖ можеше да поведе в резултата в 67-та минута, когато Кавани подаде към Лавеци, а той се опита да намери Ибрахимович, но шведът не успя да засече добре топката и я изпрати в аут.

ПСЖ излезе отново напред в резултата в 68-та минута, когато Лавеци центрира от корнер в наказателното поле на Олимпиакос, където Тиаго Мота засече топката с глава и я прати във вратата на Хименес.

Ситуацията се повтори в 73-та минута, когато ПСЖ вкара своя трети гол. Лавеци центрира от корнер и Мота отново с глава вкара във вратата на Хименес.

ПСЖ получи правото да изпълни дузпа в 81-та минута, когато Самарис фаулира Ибрахимович. Шведът стреля в долния десен ъгъл, но Хименес спаси, след което при добавката вратарят на Олимпиакос отново спаси удара на Ибрахимович.

ПСЖ все пак вкара четвърти гол в 86-та минута, когато Тиаго Мота центрира от корнер в наказателното поле на Олимпиакос, където Маркиньос засече топката с глава и оформи крайния резултат в срещата.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК!

В другия мач от групата Бенфика спечели с 2:0 като домакин срещу Андерлехт.

Мачът започна перфектно за домакините, които поведоха още в 4-та минута, когато Прото не се намеси добре и Джуричич отблизо вкара за 1:0.

Бенфика удвои своята преднина в 30-та минута, когато Андре Алмейда подаде с глава към Луйзао, който овладя добре топката на гърди с гръб към вратата на Андерлехт, след което се обърна и разстреля Прото.

Вратарят на Андерлехт Прото направи решаващо спасяване в 41-та минута, когато спря много силен удар на Кардосо.

През второто полувреме футболистите на Бенфика можеха да направят своята победа много по-убедителна, но пропуски направиха Кардосо и Лима.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК!

По този начин се затвърдиха очакванията ПСЖ и Бенфика да нямат сериозни проблеми с преминаването на груповата фаза на Шампионската лига.

На 2-и октомври ПСЖ приема Бенфика, докато Олимпиакос гостува на Андерлехт.