Декодери за бедни ще има и в „Технорай“
Декодери за бедни ще има и в „Технорай“ / netinfo

Декодери за социално слаби хора ще се предоставят и в разградския магазин „Технорай“, не само в клона на „Техномаркет“ в Русе, както бе обявено предварително. Това съобщиха от РД“Социално подпомагане“ в първия ден от раздаването на декодерите. Оттам уточниха подробно процедурата по получаване на ваучерите и самите декодери. Ето основните моменти от нея:

Ваучерите ще се раздават в помещенията на “Български пощи”, ЕАД от служители на дирекциите по социално подпомагане.

За правоимащите лица от община Разград ваучерите ще се раздават в гр. Разград, Пощенска станция №2, находяща се на бул. България № 17 ( до заведение за бързо хранене” Апетито” ).

За правоимащите лица от община Цар Калоян – в пощенска станция, гр. Цар Калоян, пл. Демокрация.

За правоимащите лица от община Лозница – в пощенска станция, гр. Лозница, ул.Дружба.

За правоимащите лица от община Цар Калоян – в пощенска станция, гр. Цар Калоян, пл. Демокрация.

За правоимащите лица от община Кубрат – в пощенска станция, гр. Кубрат, ул. Цар Осводител.

За правоимащите лица от община Исперих – в пощенска станция, гр. Исперих, ул.Лудогорие.

За правоимащите лица от община Завет – в пощенска станция,  гр. Завет.

Ваучери се получават след подписана от правоимащото лице декларация, в която е декларирало, че притежаваният  от него телевизор няма възможност за приемане на цифрова телевизия.

Ваучерите ще се раздават по предварително изготвен график, който е обявен на видно място в офисите на Български пощи,  Дирекциите „Социално подпомагане” и кметствата на населените места.

Механизмът за снабдяване с декодиращи устройства, предложен от „Техномаркет" включва следните възможности:

- в магазин „ТЕХНО РАЙ” , находящ  се в гр.Разград, бул. „ Априлско въстание”, № 66А (до Автогара - Разград). Телефон за заявка и информация: 084/66-19-09 и 084/66-19-10,  както  и   от магазин Техномаркет, гр.Русе,  телефон за информация:  082/81-56-60;

- доставка до всяко населено място, в което няма търговски обект на фирмата - на посочен от правоимащото лице адрес. Това може да стане чрез телефонно обаждане във фирмата или чрез изпращане на заявка по пощата/куриер. Декодиращото устройство се доставя до 5 работни дни от получаване на заявката.

- чрез онлайн заявяване, посредством интернет сайта на търговската верига: www.technomarket.bg и www.athome.bg. За целта е създадена специална секция: www.technomarket.bg/cifrovizaciq, в рамките на която може да се направи заявката.

Крайният срок, в които гражданите  могат да получат ваучерите, е 30.10.2013,  а декодиращите устройства – 30.11.2013г.