Министър Петър Чобанов посети Ямбол
Министър Петър Чобанов посети Ямбол / ОА Ямбол

Образованието в Бюджет 2014 категорично ще бъде приоритет, но не бива да мислим само по отношение на повече средства. Важни са политиките, програмите и идеите, които ще се финансират в сектора. Това е заявил в Ямбол министърът на финансите Петър Чобанов, който е участвал в церемонията по откриване на новата учебна година в МГ „Атанас Радев“ и се е срещнал с областния управител Николай Пенев, съобщават от областна администрация.

Според министър Чобанов, водеща е ролята на Министерство на образованието и науката, където трябва да се конкретизират бъдещите политики в сектора. „Не бива да се разсъждава само за това колко повече пари можем да дадем, защото ситуацията е предизвикателна и не може да се очаква да отделим безкрайно голям ресурс. Важно е да изчистим паразитните разходи и да извършим оптимизация“, е пояснил финансовият министър.

Петър Чобанов отново е потвърдил волята на правителството да се осигурят необходимите средства за коледни надбавки на пенсионерите. „Правим всичко възможно да ги има, оставаме с добрата воля, заедно със социалния министър Хасан Адемов, това да се случи, но все пак всичко зависи от икономиката“, е заявил той.