3300 лв събрани в подкрепа на легендата Руси Пенчев
3300 лв събрани в подкрепа на легендата Руси Пенчев / 100 вести

Истински спектакъл изнесоха ветераните на „Локомотив” (Дряново) и „Янтра” (Габрово) на дряновския стадион в неделя вечерта, в подкрепа на големия футболист от близкото минало Руси Пенчев. 3300 лева бяха събрани преди и по време на мача. Това пише вестник "100 вести" днес.

Предложението за смяна на управителя на ВиК – Габрово е политическо решение, признаха в хода на дебатите на снощната извънредна сесия на ОбС в Габрово и управляващи и опозиция в залата по единствената точка в дневния ред: „Вземане на решение за изразяване на предварително писмено съгласие по становище за свиканото Общо събрание на съдружниците на ВиК – Габрово“. Репортаж от снощното заседание на местния парламент на страниците на изданието.

Кметът Таня Христова обяви старта на състезанието с крачкомери „Крачка по крачка“, което започна вчера следобед от площад „Възраждане“. На дошлите 103 ученици от почти всички габровски училища бяха раздадени безплатно крачкомери. Нетрадиционното състезание ще продължи четири дни. Това научаваме още от вестникът.

На 16 септември Технически университет – Габрово официално откри учебната година. Въпреки че задочниците в ТУ-Габрово и първокурсниците са на лекции и курсове от началото на месеца, вчера в зала „Възраждане“ ръководството на ВУЗ-а използва възможността да приветства новите студенти и да ги поздрави тържествено.

Шефът на габровската пожарна категорично отхвърли закъснение или некомуникативност да са предизвикали разрастване на пожара в Лисец Съобразителен командир преценил по пушека, още до фирма „Мак“, че работата на Лисец е много сериозна и извикал подкрепление.

Вестник "Габрово днес" цитира думи на кмета Таня Христова към първокласниците от Габрово "Скъпи първокласници, започва вашето вълнуващо пътешествие".
Откриването на учебната година е челна тема за изданието.
Внуци назаем, живеят при баби и дядовци под наем - подробно ще научите за проекта, който отведен младежи на село и ги запозна с бита на по-възрастните поколения.
Водната тема е важна за "Габрово днес". Държавата дава пари за язовир Христо Смирненски, научаваме от вестника. В същото време в тайна е обвито името на новия шеф на "ВиК" - Габрово.
Във вестник "Габрово днес" има и интервю с Марта Петрова, ръководител на проекта "Воден цикъл".