Дания с безценен успех в Армения, изпревари България в класирането
Дания с безценен успех в Армения, изпревари България в класирането / Gulliver/Getty Images

Отборът на Дания постигна безценен успех над Армения като гост и изпревари България във временното класиране в квалификационна група B за Мондиал 2014. „Червеният динамит“ се наложи минимално с 1:0, а единственото попадение в мача дойде от дузпа през второто полувреме. Голът бе дело на капитана на тима Даниел Агер, който не сгреши от бялата точка в 73-ата минута. Домакините от Армения също доиграха срещата с човек по-малко след червения картон на Вараздат Харойан.

Първото полувреме премина доста равностойно, като двата тима трудно стигаха до чисти положения пред двамата вратари. Играта се водеше предимно в центъра на терена, като домакините бързо заличиха отличните впечатления, оставени в предишните си мачове от квалификационния цикъл.

През втората гостите от Дания успяха да се възползват по най-добрия начин от създадените ситуации в срещата. В същото време арменците по-лесно създаваха голови положения, но късметът не бе на тяхна страна. В една от ситуациите домакините стигнаха и до греда, а в няколко други случаи вратарят на Дания показа завидна класа.

Скъпоценният гол за „червения динамит“ дойде след дузпа. След добра контраатака отляво, Харойан игра грубо срещу противников състезател, а реферът не се поколеба да посочи бялата точка. Капитанът на Дания Даниел Агер стреля хладнокръвно и не сгреши.

В заключителните 15 минути на срещата, с човек по-малко, домакините все пак опитаха финален щурм, но така и не успяха да доведат нещата до равенство.

Със спечелените три точки Дания изпревари България във временното класиране, но „трикольрите“ могат да се завърнат на втората позиция, ако по-късно тази вечер надделеят над Малта в Ла Валета. В друг мач от групата Италия среща Чехия, като изхода от този двубой също може да изиграе важна роля за класирането на България за бараж.