Протест и във Варна против терора срещу Сирия
Протест и във Варна против терора срещу Сирия / netinfo

Варна е един от българските градове, в които ще се проведе национален протест под надслов "Българският народ е против агресията и терора срещу Сирия". Демонстрацията ще се проведе пред общината от 18 часа, а организацията тече в социалната мрежа Facebook.

Организаторите на протеста - Гражданска инициатива "България против война срещу Сирия и Иран", се обявяват против всякакви военни действия и агресивна намеса във вътрешните работи на Сирия, включително ембарго и други икономически санкции, против изпращане на български войски срещу арабската република и използването на българска територия, въздушно пространство и акватория за водене на военни действия от трети страни или за логистична подкрепа на такива.

„Настояваме Народното събрание, Президента и Министерски съвет на Република България да излязат с изрично изявление, че България няма да участва в никакви военни действия, пряко или косвено, срещу Сирия. Също така изискваме да изразят ясна позиция с призив за възпиране на международните агресори САЩ, Израел, Англия и техните марионетки, с цел запазване суверенитета на Сирия и равновесието и мира на цялата планета, се посочва в декларация на Гражданска инициатива "България против война срещу Сирия и Иран". Декларацията е адресирана до президента, председателя на Народното събрание и премиера, с копия до посолствата на САЩ и Сирийска арабска република у нас.

Протест ще има още в София, Бургас, Русе, Добрич, Велико Търново, Враца, Плевен и др. В столицата демонстрацията ще е пред Американското посолство.