Плевен

Кметът на Община Плевен прие бизнесмени от Италия и Албания

2 септември 2013 16:38 | Автор: Дарик Плевен

Кметът на Община Плевен прие бизнесмени от Италия и Албания
© obshtina.pleven  

Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и неговият екип се срещнаха с представителите на бизнеса от Италия и Албания г-н Мартино Салино и г-н Шевкет Кастрани. това съобщиха от пресцентъра на общината.

В срещата участва и народният представител г-н Васил Антонов, по чиято покана у нас гостуват бизнесмените.

Проф. Стойков запозна гостите с историята, забележителностите на Плевен, както и с плановете на ръководството на Община Плевен за бъдещото развитие на града. Представени бяха и най-мащабните проекти, по които работи общинската администрация: „Изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Плевен", „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен", „Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Плевен", „Интегриран градски транспорт на Плевен" „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен", „Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия".

На срещата бяха обсъдени възможностите за чуждестранни инвестиции в региона, както и потенциалът на Плевен като бизнес и туристическа дестинация.

Господата Салино и Кастрани изразиха своите прекрасни впечатления от амбициозната програма на ръководството на община Плевен и благодариха за осъществената среща, като от своя страна отправиха покана към кмета и неговите заместници да гостуват в техните страни, където биха се обсъдили конкретни възможности за едно ползотворно сътрудничество, както и за редица общи начинания.

 

 Етикети: кмет, гости, бизнесмени, Италия, Албания, народен представител, покана, инвестиции, проекти

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

  • Страница:
  • 1
#3

Митко - 02.09.2013 г. 21:32:50

Добра новина, хубаво е,че се е провела такава среща. това може да доведе до положителни резултати това може да доведе до инвестиции в града ни.

#2

Петко - 02.09.2013 г. 19:31:57

Добра новина, хубаво е,че кметът и ръководството на Общината са направили нужното да се проведе тази среща, това може да доведе до инвестиции в града ни

#1

Радо - 02.09.2013 г. 18:53:22

Много добре е, че се е провела такава среща.Всички нови възможности за чужди инвестиции в града ни са добре дошли и ми харесва фактът, че кметът Стойков е представил програмата и проектите на Общината пред чужди бизнесмени, това може да доведе до положителни резултати.

  • Страница:
  • 1

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още