Въздухария 2013 се мести в Калофер
Въздухария 2013 се мести в Калофер / снимка : dariknews.bg/ архив

За първи път тази година фестивалът по парапланеризъм „Въздухария“ ще бъде не в Сопот, а в Калофер в местността „Паниците“. Това ще открие много възможности и нови гледки пред любителите на свободното летене. Събитието ще се проведе от 5 до 8 септември.

Тази година се очаква да се включат повече участници и от миналата година, когато 360 души за пръв път се издигнаха в тандемен полет.

Другата новост е, че програмата ще предостави възможност на всеки посетител на фестивала да направи първи стъпки в летенето с безплатно тестване на сбруи и вдигане на крила във въздуха, ground handling под ръководството на опитен инструктор.

Фестивалът изненадва и с полети с парапланер с костюми, издигане на въздушен балон с кош и бънджи скокове от балон. Също уроци по бойни изкуства, авиомоделиране, арт, графити, тайландски масаж и йога ще могат да посетят участниците и гостите  на „Въздухария 2013”. Очаква се да пристигнат парапланеристи от  Македония, Франция и Швейцария.

„Въздухария 2013” е единственият по рода си безплатен фестивал за парапланеризъм на Балканите. Достъпът до него е свободен. Посетителите ще могат да се насладят на зрелищни акробатични демонстрации.

 

„Въздухария“ 2013 се организира от клуба по парапланеризъм „Лети независим“.