Отвориха обновения път Казачево - Стефаново - Дебнево
Отвориха обновения път Казачево - Стефаново - Дебнево / obl.admin.lovech

АПИ удържа на думата си и на 27 август, след внимателна инспекция на КАТ, областно пътно управление и областният управител на Ловеч Милко Недялков пътят, свързващ селата Казачево и Дебнево беше отворен за движение след основен ремонт. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Ловеч. От там предупредиха, че на този етап по пътното съоръжение е необходимо да се пътува с повишено внимание.

Отвориха обновения път Казачево  Стефаново  Дебнево
netinfo

Причината е, че по трасето се извършват довършителни работи от фирмата изпълнител. Ремонтират се двата моста преди село Дебнево, като движението в района се извършва в едното платно.

Отвориха обновения път Казачево  Стефаново  Дебнево
netinfo

Срокът за пускане на пътя Казачево - Дебнево беше до края на месец август.Пътят Казачево-Стефаново - Дебнево се рехабилитира по оперативна програма „Регионално развитие" като стойността на строително-монтажните работи е близо 7,6 млн. лв.

Последният основен ремонт на пътя, който е част от републиканската пътна мрежа, е правен през 1985 г. Участъкът е с дължина малко над 20 км. и попада на територията на две общини - Ловеч и Троян. По проекта е заложен ремонт на шест моста, като съоръжението над река Осъм в Казачево е уширено от 5,2 метра на 7,8 метра.

Дейностите по проекта включваха изграждане на 6200 метра подокопен дренаж и 10 600 метра нови облицовани окопи, полагане на 43 700 тона асфалт, както и подмяната на около 4600 метра бордюри, основно в населените места, а в село Стефаново - изграждане на колекторна система.