Транспортният министър инспектира жп проекти. Пристига на гара Димитровград
Транспортният министър инспектира жп проекти. Пристига на гара Димитровград / DarikNews, архив

Началото на строителните дейности по Позиция 1 на проекта за реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай - Свиленград ще проверят днес в района на гара Димитровград министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и неговият заместник Петър Киров. Според предварителната програма те ще пристигнат на гарата в Димитровград в 14.30 ч., като на гара Димитровград се предвижда и представяне на проекта.

Транспортният министър инспектира жп проекти Пристига на гара Димитровград
netinfo

От днес министър Папазов и заместникът му Петър Киров инспектират железопътни инфраструктурни участъци, финансирани по оперативна програма „Транспорт". Обиколката започва тази сутрин от жп гара Пазарджик, където във фокуса на вниманието е подготовката на железопътните звена, необходими за изграждането на временен мост и обходен железен път, както и оглед на доставените релси и механизация. От Пазарджик министърът и придружаващите го експерти пътуват за Димитровград.

За 10:00 часа утре е предвидено на жп гара Свиленград министър Данаил Папазов да направи първа копка по Позиция 2 на проекта „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай - Свиленград". По-късно той ще посети жп гара Нова Загора, ще инспектира полагането на железен път в междугарието Церковски - Карнобат, като в сряда ще отпътува от жп гара Карнобат, за да инспектира новоположен жп път по линията Карнобат - Дългопол.