Групово изнасилване на фотографка шокира Мумбай
Групово изнасилване на фотографка шокира Мумбай / Gulliver/Getty Images

Млада фотографка стана жертва на групово изнасилване в индийския град Мумбай, съобщи Ройтерс.

Това напомни за подобно нападение, извършено през декември в Делхи, което доведе до национални протести и преразглеждане на законите, свързани с изнасилване.

Нападението, извършено вчера вечерта, предизвика бурна реакция и възмущение в социалните мрежи, допълва БТА. Много потребители бяха шокирани, че това се е случило именно в Мумбай, смятан за най-безопасния в Индия град за жените.

Жената, която е на малко над 20 години, е приета в болница в южната част на града. Още няма арестувани по случая, казаха от полицията.

Нападението е извършено в изоставена фабрика за текстил в бивша индустриална зона, която сега е един от най-бързо разрастващите се квартали с луксозни апартаменти, молове и барове. Жертвата била излязла на среща със свой колега.

"Вечерта момичето и нейният колега са правили снимки. Двама мъже се приближили и попитали дали тя има разрешение да снима. След което се приближил и трети мъж и те изнасилили фотографката", заяви комисар Сатяпал Сингх пред индийска телевизия. Според други сведения мъжете, замесени в изнасилването, били повече.

Десет души са били разпитани.

Тази година безопасността на жените е сериозна тема в Индия след бруталното групово изнасилване през декември на 23-годишна студентка в автобус в Делхи. Жената почина от раните си две седмици по-късно в болница в Сингапур.

Съдебните дела срещу четиримата мъже и един непълнолетен, обвинени в нападението, се очаква да приключат до три месеца. Присъдата на непълнолетния заподозрян се очаква да бъде произнесена на 31 август. Вчера започнаха заключителните пледоарии по делото срещу четиримата мъже.