Слънчево и приятно
Слънчево и приятно / Sofia Photo Agency, Архив

Прогноза за времето за 21 август, сряда

През нощта над страната ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността след обяд над планинските райони на Западна България.

Ще духа умерен, в Югоизточна България - временно до силен, източен вятър. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, в София - около 30 градуса. Атмосферното налягане съвсем слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца, сочи НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще бъде ветровито. Ще духа умерен, по южното крайбрежие - до силен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса. Вълнението на морето ще бъде около три бала. Температурата на морската вода е 25-26 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд и привечер - с временни увеличения на облачността, но без валежи.

Ще духа умерен, по билата - и силен, вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В четвъртък и в петък ще преобладава слънчево време, но в часовете около и след обяд ще се развива повече купеста облачност, вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще бъдат малко по-ниски.