Граждани предупредиха за погроми при заседанието на парламента
Граждани предупредиха за погроми при заседанието на парламента / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Граждани предупредиха за погроми при заседанието на парламента
65876
Граждани предупредиха за погроми при заседанието на парламента
  • Граждани предупредиха за погроми при заседанието на парламента

Поредна среща с граждани, представили се като лица на протестиращите групи и организации, проведе премиерът Пламен Орешарски.

На двучасовия разговор, който беше закрит за медиите, са били обсъдени различни теми като опазването на реда, монополите, концесии и недобри управленски практики.

На срещата отново присъства и Бисер Миланов, известен като Петното и припознат от протестиращите срещу кабинета Орешарски, като провокатор.

Пламен Орешарски отказа да отговори на журналистически въпроси и препрати за подробности към представителите на гражданските организации и протестни групи.

На срещата гражданите отправили 76 въпроса към премиера и вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Сред гражданите бяха и Ангел Славчев, организатор на февруарските протести, и арестувания за провокация на протестите през юли Бисер Миланов.

Спас Колев, представител на „Свободни, можещи и силни", разказа че се е сформирала контактна група, която ще определя темите при бъдещите срещи с Пламен Орешарски, както и комуникацията с другите протестиращи. С вътрешният министър Цветлин Йовчев е било обсъдено и това, че „се очакват при извънредното заседание на парламента ексцесии и опити за погроми".

Според гражданите на срещата от провинцията се наемали и квартири, за да могат да бъдат запълнени със съответните „ударни бригади".

Оказа, че участниците в срещата с премиера Орешарски нито подкрепят кабинета, нито искат оставката му.

„Как да поискам оставката на кабинета „Орешарски, преди да е конституиран и да е заработил? В момента, в който не ни удовлетворява, излизаме на улицата", обясни един от участниците в срещата.