Голям пожар край новия хлебозавод
Голям пожар край новия хлебозавод / снимка: Impact Press Group, архив

Голям пожар е лумнал в района на новия хлебозавод, над кв. "Васил Левски" във Варна. Сигнал за инцидента е подаден в 12:55 часа, съобщиха за Дарик от полицията. Гори голяма площ суха трева.

Първоначално на мястото са изпратени два екипа огнеборци, но заради труднопроходимия терен се е наложила намесата и на трети. За момента няма данни за засегнати постройки от огъня, както и за причината за възникване на пожара. Няма пострадали хора.

В района има вили, но за момента няма засегнати, съобщи пред Дарик ком. Тихомир Тотев - шеф на "Противопожарна безопасност и защита на населението". Той обясни, че още един екип огнеборци е изпратен към мястото, тъй като пътищата в района са тесни, не може да се вкара техника и се работи на ръка.

По информация на Petel.bg огънят е влязъл в двора на една от къщите. Варненските огнеборци са напълно мобилизирани. Извикани са всички възможни подкрепления. Засега огнеборците успяват да спасят сградите от пламъците.

В гасенето на пожара са се включили и жители на местността, които с подръчни средства помагат стихията да бъде овладяна.