Станишев: Ако има вето, това ще е знак на равенство между Дянков и Плевнелиев
Станишев: Ако има вето, това ще е знак на равенство между Дянков и Плевнелиев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев: Ако президентът наложи вето, то ще е чисто политическо
65824
Станишев: Ако президентът наложи вето, то ще е чисто политическо
Станишев: Ако има вето, това ще е знак на равенство между Дянков и Плевнелиев
  • Станишев: Ако президентът наложи вето, то ще е чисто политическо
  • Станишев: Ако има вето, това ще е знак на равенство между Дянков и Плевнелиев

Ако президентът Росен Плевнелиев наложи вето на актуализацията на бюджета, това би сложило знак на равенство между Плевнелиев и Симеон Дянков. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Това вето означава точно следване на философията на Дянков на рязане на всички разходи, дори крайно необходими, за цели социални системи, в името на фалшива макроикономическа стабилност и нисък бюджетен дефицит. Това означава запазване на политиката на Симеон Дянков. Това означава, че президентът застава изцяло зад нея - в приходни и разходни неща", категоричен бе червеният лидер.

Сергей Станишев добави, че ако ветото стане факт, то президентът ще трябва да поеме цялата политическа отговорност за това си действие и тогава всички искания за добавки за минимална работна заплата, за добавки към майчинските и отглеждане на деца с увреждания финансовият министър трябва да препраща към сградата на президентството.

„Това означава поемане на цялата отговорност за последиците за държавата и гражданите, и за бизнеса лично от президента на Републиката", подчерта лидерът на БСП Сергей Станишев.