Около 40 души блокираха района на Евксиноград
Около 40 души блокираха района на Евксиноград / снимки: DarikNews.bg, Варна
Около 40 души блокираха района на правителствената резиденция
65812
Около 40 души блокираха района на правителствената резиденция
  • Около 40 души блокираха района на правителствената резиденция

Около 40 души се събраха да протестират пред входа на правителствената резиденция Евксиноград.

Демонстрантите, голяма част от които познати лица от досегашните протести във Варна, скандираха „Оставка” и „Избори”. Те блокираха за около час достъпа до резиденцията, както и движението по пътя Варна - Златни пясъци. То бе отбито през Горна Трака, където се образуваха задръствания заради повишения трафик по това време на годината. Хората разпънаха триметров транспарант „Варна казва: Оставка!”.

Около 40 души блокираха района на Евксиноград
netinfo


В района нямаше засилено полицейско присъствие. За реда следяха около 10 униформени.

Протестиращите изпълниха заканата си да щурмуват по вода почивната база на депутати и министри. Двама леководолази опитаха да достигнат плажа на Евксиноград, за да поставят надпис „Оставка”. По пътя си обаче те бяха пресрещнати и спрени от лодка на Гранична полиция.

Около 40 души блокираха района на Евксиноград
netinfo

Единият от водолазите бе Ивайло Василев - лидер на сдружението „Обединени варненци за Варна”, придружен от млада русокоса дама във водолазен костюм и оборудване за гмуркане. Двамата все пак успяха да се гмурнат и да закачат въжето с надписа за бетонната стена, разделяща правителствения плаж от този за гражданите.


На вълнолома на Евксиноград бе закотвен катер на Гранична полиция. На плажната ивица необезпокоявани почиваха цели семейства. Протестът премина мирно и спокойно.

Протестът приключи малко след 20.00 ч.