Хепанинг „Слънце в очите ти” подготвят в Търговище
Хепанинг „Слънце в очите ти” подготвят в Търговище / http://www.cmditg.com/

За втора поредна година Младежкият информационно-консултантски център в Търговище организира хепънинг, наречен “Слънце в очитети”. Поводът е Международният ден на младежта – 12 август. Хепънингът ще се състои на 9 август от 18.00ч. и ще обединява три весели „Еко-работилници”.

Пред сградата на Младежкия дом деца, младежи и родители ще могат да се включат в ръчно изработване на предмети и да се запознаят с различни техники на ръчно творчество. Ще бъдат застъпени артистичното рециклиране и представянето на нови начини за забавление.

Акцентът тази година ще бъде върху еко-работилцата, наречена „Ръчно  изработване на хартия”, останалите две работилници ще демонстрират техниките „Ебру” и „Филц”.

Както и през миналата година, организаторите предвиждат отново да фотографират усмивките на участниците и да ги подредят в самостоятелна галерия.

Инициативата е част от проект “МИКЦ – Търговище - информация и консултация за младите хора“, който се финансира от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” и се изпълнява от Сдружение «Мисионис» и Младежки дом, в партньорство с Община Търговище.