ВИДЕО: Кошмарът Дрогба отново оживя за Арсенал
ВИДЕО: Кошмарът Дрогба отново оживя за Арсенал / БГНЕС

Дидие Дрогба отново приложи познатата шокова терапия на Арсенал, след като отбеляза два гола за победата на своя Галатасарай с 2:1 в последния мач от турнира „Емирейтс Къп“. Котдивораецът е най-голямата заплаха за защитата на топчиите, като преди този мач бе вкарал изумителните 13 гола в 14 сблъсъка срещу тях.

Попаденията му в Лондон пък коронясаха Галатасарай като шампион в приятелската надпревара, в която участваха още отборите на Наполи и Порто.

Арсен Венгер пък избра двубоя срещу турците, за да даде първи шанс като титуляр на единствената си лятна покупка Яя Саного. Младият французин бе единствената изненада сред единадесетте избраници, които до голяма част обрисуваха облика на „артилеристите“ за нови сезон.

Саного създаде и първата възможност малко след началния съдийски сигнал, след като открадна една топка дълбоко в половината на гостите и със страхотна техника си освободи коридор за стрелба. Лекият му шут обаче бе спрян лесно от Фернандо Муслера.

Не след дълго лондончани стигнаха до нов шанс. Аарън Рамзи със страхотен пас прехвърли отбраната на Галатасарай и изведе Тио Уолкът сам срещу вратаря, но копването на английския национал излезе в аут. Напрежението пред вратата на „сараите“ ставаше все по осезаемо и в 39-ата минута Уолкът откри с хубав шут между няколко защитници, който заблуди Муслера.

Този резултат правеше Арсенал шампион на турнира, но тогава Дрогба напомни за най-добрите си години. В 78-ата минута Иняси Микел фаулира тарана в наказателното поле и

котдивоарецът застана зад бялата точка. Без проблеми той прати Шчесни в грешната посока за 1:1.

Три минути преди края Дрогба овладя по невероятен мач добро подаване на Уесли Снайдер и с клинична точност прати топката отново в мрежата, но не и преди да направи за смях Пер Мертезакер.


[FutbolHD.ru] Arsenal 1-2 Galatasaray All Goals... by all-goals