Легенди на Сантос възмутени след шамарите от Барса
Легенди на Сантос възмутени след шамарите от Барса / Gulliver/Getty Images

Две от легендарните фигури за Сантос изразиха своето огромно разочарование от представянето на отбора в приятелския двубой срещу Барселона през седмицата.

Двубоят за трофея „Жоан Гампер“ приключи със звучно 8:0 в полза на каталунците, които представиха новото си попълнение Неймар за първи път пред собствена публика.

Някогашните нападатели на бразилския клуб – Пепе и Коутиньо признаха по-голямат класа на испанците, но в същото време с доста тревожни изказвания призоваха за промени в любимия си отбор. „По наше време Сантос причиняваше това на други отбори“, коментира Пепе, който има зад гърба си 405 гола за „черно-белите“. „Барселона си правеше каквото си поиска. Не сме свикнали на такова нещо. Злощастно е и е тъжно. Барса се справи добре, както и всички очакваха, но ние нямахме представа, че разликата ще бъде толкова голяма. Никой не вярваше, че ще бъде пълна трагедия.“

Коутиньо пък стигна по-далеч в реакцията си. „На никого не му хареса това. Беше унизително. Треньорите и играчите да стягат багажа и да си заминават. Необходима е смяна на треньора и на част от футболистите“, каза той.