Балетна академия събира деца за трета година в еленското село Марян
Балетна академия събира деца за трета година в еленското село Марян / снимка: Община Елена, архив

Примабалерината Диляна Никифорова и Детски балетен театър „Капка” организират за трета година в Еленския балкан детски летен лагер със занимания по класически балет и характерни танци. Лагерът ще се проведе от 5 до 17 август в балканското село Марян, което се намира на 8 километра от Елена. Занятията ще се провеждат сутрин и следобед по два часа в залата на местното читалище. Лятната балетна академия ще завърши със спектакли на 15, 16 и 17 август съответно в Марян, Елена и във Велико Търново.

За престоя и храненето на децата е предвидена база Лъки, която разполага с 6 луксозни бунгала, в които има баня, тоалетна, топла вода, климатик и телевизия. Базата разполага с голям двор с различни атракции за деца, малък басейн с изглед към реката и планината, и ресторант. Професионални педагози ще се грижат за децата, дошли без придружители. Предвидено е и медицинско лице, което да бъде на разположение при необходимост. Осигурен е транспорта на децата до балетната зала.

При проявен интерес организаторите на Лятната балетна академия са предвидили възможности за провеждане на излети в планината, обиколка на туристическите забележителности в района като манастири, църкви, исторически паметници. Родителите могат да отседнат в красиви възрожденски къщи, в случай че искат да се възползват от тази възможност за селски туризъм.