Областната болница в Сливен се включи в Националната кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания
Областната болница в Сливен се включи в Националната кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания / netinfo

МБАЛ «Д-р Иван Селимински»-Сливен се включи в Националната кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания. По предварително изготвен график се провеждат прегледи за рак на маточната шийка и рак на млечната жлеза на пациентки, които имат изпратени писма от Министерството на здравеопазването.

Трима акушер-гинеколози извършват прегледи за рак на маточната шийка, съобщават от болницата. Д-р Пашева в понеделник и четвъртък от 14.00 до 18.00 ч. Д-р Николова в сряда и петък с същите часове. Прегледите се извършват в Приемно-конкултативно отделение (ПКО) на болницата, ет. 2,  каб. №11. Телефон за записвания 044/611808.

Д-р Тинева преглежда в ДКЦ-2 във вторник и читвъртък от 13.00 до 14.00 ч. За записвания тел. 044/611929

Д-р Стоянов извършва прегледите за локализация на рак на млечната жлеза всеки работен ден от 8.00 до 9.30 ч. в Отделението по образна диагностика на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Телефон за информация 044/ 611 745.

 

Общата цел на Националната кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания е подобряване трудоспособността, повишаване продължителността на активния трудов живот на населението и поддържане на здрава работна сила, оптимизиране на здравните и социални разходи чрез увеличаване на относителния дял на откритите и насочени за лечение в предклиничен и ранен стадий на заболелите от рак на маточната шийка и млечната жлеза при жените и колоректален карцином при двата пола.