Три катастрофи с шестима пострадали през уикенда
Три катастрофи с шестима пострадали през уикенда / Дарик Русе, архив

Шестима пострадаха при три катастрофи в събота, съобщават от полицията. Единият от инцидентите е станал на около 30 км по пътя Русе - Бяла, когато лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 23-годишен шофьор навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в товарен автомобил “Ивеко”, след което се завърта и се удря в товарен автомобил “Мерцедес”. В резултат на това е пострадал водача на лекия автомобил с натъртване на лявото рамо и след преглед в болницата е освободен за домашно лечение.

Друга катастрофа е станала около 18:00 часа по пътя  Николово - Русе, когато лек автомобил “Ситроен”, управляван от 37-годишен шофьор при ляв завой навлиза в уширение на пътното платно в дясно и блъска паркиран лек автомобил “БМВ”. В резултат на удара са пострадали водачката с контузия на дясно коляно, контузия в областта на кръста и охлузване по цялото тяло и возещите се на задната част на автомобила две деца с леки наранявания, които след преглед в болницата са освободени за домашно лечение.

Третото произшествие е станало около 21:20 часа отново по пътя Николово - Русе, когато лек автомобил “Опел”, управляван от 25-годишен водач напуска пътното платно и се блъска в крайпътни дървета и скат. В резултат на удара водачът е с контузии на лявата ръка и врата и охлузване по тялото, а возещата се отзад пътничка е с контузно-разкъсна рана в тила, охлузване по тялото и фрактура на черепа, като и двамата са настанени в болницата за лечение. Причина за произшествието е движение с несъобразена скорост.