Наско Сираков: До 100 дни Левски ще е друг отбор
Наско Сираков: До 100 дни Левски ще е друг отбор / LAP.bg

Спортно-техническият директор на Левски Наско Сираков даде обширно интервю, в което говори за случващото се в Левски. Сираков даде гръмко обещание, че до 100 дни „сините“ ще изглеждат по друг начин.

„Навремето Царят ни излъга с онези 800 дни. Аз не искам толкова. Но бих казал, че след 100 дни отборът ще изглежда по съвсем друг начин“, обеща бившият национал при гостуването си на "Карбовски: Предаването".

„Един от най-големите проблеми на Левски през последните 5 години е огромното, ужасяващо текучество на футболисти. От всички клубове в Европа, които са редовни участници в евротурнирите, ние сме първи по брой картотекирани футболисти - около 96 човека. Вторият европейски тим е с едва 42-43 играчи. Парите, които се плащат на състезателите в България и в Левски в частност, не отговарят на продукцията, която те показват на терена. В тази връзка в близките месеци ще имам среща с мениджърите на двама от футболистите ни, за да занижим финансовите параметри на договорите. Нищо чудно и да ги изгоним. Като вземем даден играч в клуба, искам да съм спокоен, че той ще играе тук през следващите 2-3 години, а не след 6 месеца да се чудя как да го махна. Но не само играчите са проблемът на Левски. За 5 години се изредиха много треньори, сменяха се през 6-7 месеца“.

Относно бойкота на феновете на Левски при гостуването на Ботев Пловдив, Сираков коментира: „Оправдавам привържениците. На тях им се насъбра огромно разочарование през последните години. Но по начина, по който се разви двубоя в Пловдив, смятам, че ако те бяха на трибуните, щяхме да сме 11 срещу 11 и след изгонването на Гари Родригес, тъй като те са нашият 11-и играч. Едно от нещата, които най-много желая занапред, е да върнем феновете ни на стадиона.“

Сираков не подмина и темата за срамното отпадане на Левски от евротурнирите.

„В България все още живеем с други представи за футбола. Гледаме на много страни все едно са индианци във футбола, а в действителност те вече са ни изпреварили. Преди 5-6 години говорех, че и Кипър е пред нас, но ме обвиниха за луд. А те всяка година вкарват отбор в групите на Шампионската лига, а дори вече взеха и да излизат от тях. Но независимо от всичко Иртиш е тим, който Левски трябва да бие всеки път.“