Протестите могат да помогнат при избора на София за културна столица
Протестите могат да помогнат при избора на София за културна столица / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Протестите могат да помогнат при избора на София за културна столица
65655
Протестите могат да помогнат при избора на София за културна столица
  • Протестите могат да помогнат при избора на София за културна столица

Протестите могат да помогнат при избора на София за културна столица. Това заяви председателят на Центъра за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ) Калина Панайотова по време на представянето на проекта "19 до 19-та", който е част от кампанията на София като кандидат за европейска столица на културата през 2019 година.

"19 до 19-та" има за цел да повиши привлекателността на София като културна и туристическа дестинация. Организаторите искат да представят различни обекти, които не фигурират в традиционните туристически гидове. Калина Панайотова от ЦЕМИ е категорична, че протестите няма да попречат на кандидатурата на София за европейска столица на културата. "Протестите са част от този град като живот. Това ще покаже столицата като развиващ се град, като многообразен град, като град с много лица".

По думите на Панайотова политическата ситуация в страната не е сред основните фактори при избор на културна столица.

Проектът стартира преди месец и ще продължи до средата на есента, когато ще бъде отпечатан и туристическият гид, който туристите ще могат да открият на различни обществени места в столицата.