ВМРО: Нужен е нов кабинет от експерти, изборите – догодина
ВМРО: Нужен е нов кабинет от експерти, изборите – догодина / netinfo

Според ВМРО е нужен нов кабинет, съставен от експерти, преговори с широко участие за нов изборен кодекс и за новата бюджетна рамка на Европейския съюз, и за избори заедно с евроизборите догодина. Това се казва в позиция на партията изпратена до медиите.

Истинският виновник да се пролива кръв на протестите снощи е прекалената и безконтролна власт на ДПС, казват от ВМРО. „Не е ясно дали "Атака" изпълни лозунга си "Да си върнем България", но ДПС определено си върна България за броени седмици. От бат Сали през Емил Иванов до новия заместник областен управител на Габрово, който гордо позира до турско знаме, ДПС разделя българите с такава барикада, която никоя фадрома не може да премахне", подчертават от партията.

Първото действие на Орешарски трябва да е отстраняването на „скандалните" областни управители и заместник областни управители на ДПС. След това трябва незабавна оставка на кабинета, заявяват от партията.

С назначението на Делян Пеевски преди 40 дни и с бруталния опит за насилствено извеждане на депутати с автобус, управляващите показаха удивителна липса на разбиране и чувствителност към мнението и настроенията на българите, е становището на ВМРО.