Ремонтираха църква в русенско по европейски проект
Ремонтираха църква в русенско по европейски проект / снимка:Русенска епархия

Завърши ремонта на църквата „Св. пророк Йеремия” в с. Малък Поровец. Това е първият храм от Русенска епархия завършен по европейски проект (мярка 322) по Програмата за развитие на селските райони. Беше отслужено празнично богослужение, в което взеха участие жителите на Малък Поровец, кметският наместник, официални лица, иконографите и реставраторите участвали в обновлението, гости от страната и чужбина.
Песнопенията от св. Литургия изпълни смесеният църковен хор при храм „Св. Николай Чудотворец” в гр. Разград.

Строежът на храма започва през април 1924 и е завършен през юни 1926 г. Окончателно е приет от комисия през септември 1928 г. Осветен е на 30 октомври 1927 г. от Доростоло-Червенския митрополит Михаил. Автор на проекта е арх. Петър Марков.
Иконостасът е направен през 1926 г. от Иван Касев. От 1994 г. енорийски свещеник е ик. Георги Иванов Георгиев.

По същата мярка по програмата на Европейския съюз за развитие на селските райони тече ремонта и реконструкция и на манастира „Св. Петка” в с. Копривец. Проектът предвижда преустройство и обновяване на един от манастирските корпуси. Там ще бъдат устроени десет килии с необходимите им удобства. Ще се подобри външният вид на сградата и прилежащите пространства.