ВИДЕО: Йоканович: В Левски има качество, но на терена няма организация и дисциплина
ВИДЕО: Йоканович: В Левски има качество, но на терена няма организация и дисциплина / LAP.bg, Владимир Стоянов

Сръбският специалист Славиша Йоканович бе официално представен като старши треньор на Левски. Новият наставник на „сините“ заяви на първата си пресконференция, че е напълно наясно каквъв клуб е Левски и какви са целите пред него, а именно спечелването на шампионата. В същото време обаче, Йоканович призна, че тимът има сериозни проблеми в отбрана, които ще се опита да реши.

Ето какво сподели Йоканович на „Герена“:

„Гледал съм четири мача на Левски, включително и мача вчера срещу Ботев Пловдив. Вчера Левски загуби, но мачът можеше да приключи по всякакъв начин. Не съм особено доволен от това, което видях, като мисля, че и привържениците не са доволни.  В Левски има качество, има добри футболисти, трябва ни много воля и организация. Нямаше колективна игра.  От това, което знам, имаме проблеми в отбраната и ще търсим как да ги решим."

"Има много добри футболисти, но оттук нататък ще налагам своя стил на игра. Ще искам играчите ми да играят както аз желая, а не както те искат. Ще се съобразя с играчите, които имам. Ще играем по начина, по който можем с наличния потенциал. Ще се опитам да играем организирано и да няма дупка в различните линии. Нямам поглед върху останалите отбори в първенството и ще се готвим отделно за всеки мач.“

"Имаме проблеми в отбрана, и ще търсим начин как да ги решим. Ще говоря с моя екип, който ще ми обясни къде точно са проблемите. С тях ще мислим как да решаваме нещата. Ясно е, че това е слабото ни място."

"Имаме много големи амбиции, и аз като треньор и клубът като клуб. Ще направим всичко възможно да решим проблемите си възможно най-бързо. Локомотив Пловдив е един организиран отбор и ще трябва да подходим сериозно към този съперник. Знам, че Левски е бил на крачка от титлата миналата година. Амбициите са ясни – спечелване на първенството."

"Знам какво е да работиш в голям клуб. Знам, че в Левски е проблем, когато загубиш първенството. Трябва да печелиш всеки мач, целта е единствено и само спечелване на титлата. Наясно съм какъв клуб е Левски."

„Много е важна организацията и дисциплината на терена. Моята мисия е играчите да играят така, че да задоволят амбициите на клуба. По начина, по който играе Левски сега, няма шанс да стигне до трофея“.

„Левски има добри и бързи играчи, нямам планове да махам футболисти от състава. Разговаряхме на сутрешната тренировка“

"Тъжна беше гледката в сектора на Левски в Пловдив. Искаме през май месец публиката е доволна, а ние да вземем трофея. Левски е велик клуб, познат в Европа и да си треньор на този клуб, в 100-годишнината е нещо голямо. Амбициите на клуба са ясни и аз приех тази отговорност.“

„Знам, че сега не е лесно на никой в клуба и аз съм човека, който трябва да изкара отбора на правилния път и да направим стъпката. Ако някъде се допускат грешки, то аз ще съм виновен, аз приемам отговорността Говоря испански и ще се разбирам лесно с португалците, а сръбският е близък до българския, така че няма да има проблем с комуникацията.“

„Аз съм дошъл, за да работя, за да постигнем резултат. Не се знае какво ще стане в бъдеще. Може да остана за по-дълго, може и за по-кратко. Във футбола няма смисъл да се правят такива планове. Мен ме е тренирал Любко Петрович, но не съм разговарял с никой от сръбските треньори на Левски. Имам поглед върху младите играчи. Ето Стеван Йоветич. Във футбола се правят грешки, аз нямам против да погледам младите и ако някой има качества да кажа на моя екип“.

„Аз съм дошъл, за да работя, за да постигнем резултат. Не се знае какво ще стане в бъдеще. Може да остана за по-дълго, може и за по-кратко. Във футбола няма смисъл да се правят такива планове.Мен ме е тренирал Любко Петрович, но не съм разговарял с никой от сръбските треньори на Левски. Имам поглед върху младите играчи. Ето Стеван Йоветич. Във футбола се правят грешки, аз нямам против да погледам младите и ако някой има качества да кажа на моя екип“.

Оператор: Божидар Русев