Обновиха интериора на детската градина в Церовище
Обновиха интериора на детската градина в Церовище / Пресцентър община Омуртаг

С близо 20 хиляди лева бе обновен интериорът на детската градина в омуртажкото село Церовище. Това стана факт, след като общинските съветници в Омуртаг по предложение на кмета Неждет Шабан приеха корекция в списъка с капиталови разходи за 2013 година.

През 2007 година сградата на бившето училище бе приспособено за целодневна детска градина. От тогава в „Щастливо детство” не е извършван основен ремонт. А според директорката на здравното заведение Хатидже Рохлева, занималнята се посещава средно от по 24 деца на ден.

Ремонтните дейности в градината са обхванали цялостна подмяна на дограмата, на подовата настилка, както и са освежени стените. Освен това с останалите средства предстои да бъдат закупени нови матраци и дюшеци, спално бельо, килими и пердета. Фирма изпълнител е „НИДА – 2” ЕООД – Търговище.

„С ремонта, който възлиза на около 20 хил. лв., се цели, както да се създадат по-благоприятни условия за децата и преподавателите в детската градина, така и да бъдат удовлетворени исканията на родителите за по-голям комфорт и уют на малчуганите”, каза Неждет Шабан.

Обновиха интериора на детската градина в Церовище
netinfo

Обновиха интериора на детската градина в Церовище
netinfo