Отварят пътя Казачево - Дебнево до края на август
Отварят пътя Казачево - Дебнево до края на август / svetlomira.anastasova

Пътят Казачево - Стефаново - Дебнево ще бъде отворен за движение до края на август. Такива са надеждите на шефа на Областното пътно управление в Ловеч инж. Георги Грозданов, който заведе губернатора Милко Недялков и журналисти на инспекция на обекта.

Както е известно, пътят се рехабилитира по оперативна програма „Регионално развитие", стойността на строително-монтажните работи е близо 7,6 млн. лв.

За последно основен ремонт на пътя, който е част от републиканската пътна мрежа, е правен през 1985 г. Участъкът е с дължина малко повече от 20 км и попада на територията на две общини - Ловеч и Троян. По проекта е заложен ремонт на шест моста, като съоръжението над река Осъм в Казачево е уширено от габарит 5,2 метра на 7,8 метра, информира инж. Грозданов. Предстои да се направи хидроизолация.

Предвижда се изграждането на 6200 метра подокопен дренаж и 10 600 метра нови облицовани окопи. Ще бъдат положени 43 700 тона асфалт, а около 4600 метра бордюри, основно в населените места, ще бъдат подменени. Укрепват се и две свлачища. В Стефаново е изградена колекторна система.