Лидия Маринова става заместник-кмет
Лидия Маринова става заместник-кмет / снимка: личен архив

Д-р Лидия Маринова почти сигурно ще заеме поста зам.-кмет на Варна. Пред Дарик тя заяви, че се е отказала от депутатското място. Лекарката трябваше да влезе в парламента на мястото на Иван Портних като следваща в листата на ГЕРБ.

„Подадох оставка и няма да ставам народен представител. Напускам и Общинския съвет”, каза д-р Маринова, която досега оглавяваше социалната комисия в местния парламент.

Името на Маринова, която днес има рожден ден, в началото на седмицата се завъртя като най-вероятния наследник на доц. Христо Бозов за поста заместник-кмет по здравеопазването и социалните дейности. Тогава тя каза, че е получила покана, но все още не беше взела решение. Няколко дни по-късно д-р Маринова отказа да съобщи какво е решила, но от реакциите на колегите й стана ясно, че ще остане в общината.

Лидия Маринова е завършила Медицинския университет във Варна. От 30 години работи като педиатър. Омъжена е, с две деца. Работи и с неправителствени организации в областта на здравеопазването и социалните дейности. Експерт е в комисията за деца с хронични заболявания и деца със специални образователни нужди. Амбицията й е варненци да имат по-добри перспективи и по-добро здравеопазване.