Венгер вижда по-големи шансове за титла след треньорските рокади в Англия
Венгер вижда по-големи шансове за титла след треньорските рокади в Англия / Gulliver/Getty Images

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че отборът му има по-големи шансове да прекъсне 8-годишната пауза без трофей заради промените на треньорските постове сред основните конкуренти.

През новия сезон Висшата лига ще бъде без една от иконите си – сър Алекс Фъргюсън, който се отказа от треньорството, а на мястото му в Манчестър Юнайтед бе назначен доскорошния мениджър на Евертън Дейвид Мойс. Манчестър Сити пък уволни Роберто Манчини заради безплодната година, докато Жозе Моуриньо за втори път в кариерата си застана начело на Челси.

„Нашите опоненти смениха мениджърите си. Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед го направиха едновременно, което се случва за първи път в историята“, отбеляза французинът, който води „топчиите“ от 1996 година. „Дали шампионатът ще стане по-отворен от преди? Не знем, никой не може да каже.“

„Аз лично смятам, че ще стане точно така, но не хората, които седят на пейката, ще бъдат най-важните – всичко ще зависи от тези на терена. В Челси и Юнайте в това отношение няма големи промени, при Сити нещата пък са малко по-различни. Може обаче да предстоят и още промени.“

„Надявам се да се възползваме от нашата стабилност, дано да я покажем на терена. Манчестър Юнайтед бе най-солиден през сезоните, докато Манчестър Сити демонстрира това от три години насам. Нашата цел е да прехвърлим инерцията, която натрупахме в края на миналия сезон, в началото на предстоящия и да направим силен старт. Способни ли сме да го сторим? Е, от това зависи до голяма степен доколко ще можем да се противопоставим на останалите“, добави Венгер.