Войводи излязоха на пътя при Сандански
Войводи излязоха на пътя при Сандански / Пресцентър

Членове на ВМРО и граждани от региона направиха опит да блокират участък от пътя към Петрич и ГКПП-Кулата, в знак на протест срещу назначаването на благоевградския областен управител Муса Палев.

Войводи излязоха на пътя при Сандански
netinfo

Активисти на партията, водени от зам.-председателя Ангел Джамбазки, излязоха на магистралата в района на Сандански, но не попречиха на движението. На разклона за село Ново Делчево ги очакваха полицейски служители, начело с директора на благоевградската полиция комисар Георги Костов.

Войводи излязоха на пътя при Сандански
netinfo

Към шествието на червено-черните се присъединиха хора от Сандански, водени от председателя на Общинския съвет Атанас Стоянов. От Благоевград се включиха лидерът на МД "Вардар" Станимир Радулов, активно протестиращите Димитър Лалев и Христина Ядкова.

Войводи излязоха на пътя при Сандански
netinfo

"Не пожелахме да излизаме на магистралата, за да не стане нещастен инцидент, тъй като движението бе много натоварено. Нямаше смисъл да влизаме в конфликт с полицията", заяви за Дарик Станимир Радулов.

Войводи излязоха на пътя при Сандански
netinfo

"Целта ни е да покажем на министър-председателя Орешарски, че Палев според нас е крайно неподходящ и нежелан в област Благоевград. Символични блокади на пътни артерии ще има и в дните, когато ще се чества 110-годишнината от Илинденското въстание. Това е най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя и сега точно в този район да назначават областен управител от ДПС, е просто страшна наглост", казаха от организацията.

Петицията, инициирана от ВМРО преди седмици, в която се настоява за отзоваване на кадъра на ДПС, продължава пред сградата на Областната управа в Благоевград. Към този момент над 6 500 души от региона са поставили подписите си.