Такси се вряза в спирка на Цариградско шосе, има ранени
Такси се вряза в спирка на Цариградско шосе, има ранени / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Такси се вряза в спирка на "Цариградско шосе", има ранени
65350
Такси се вряза в спирка на "Цариградско шосе", има ранени
Д-р Димитров за състоянието на най-тежко пострадалите при катастрофата
  • Такси се вряза в спирка на "Цариградско шосе", има ранени
  • Д-р Димитров за състоянието на най-тежко пострадалите при катастрофата

Почина млада жена, ранена при вчерашната катастрофа на „Цариградско шосе".

12 души, сред които и 6-годишно дете, пострадаха, след като такси се вряза в спирка на градския транспорт пред столичния мол "The Mall". Тежката катастрофа стана около 20:20 ч. в сряда.

27-годишната жена бе приета снощи в болница „Св. Ана" в клинична смърт. Тя е била извадена от това състояние, но въпреки усилията на лекарите, по-късно е починала, съобщи за Дарик директорът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров.

В болницата са настанени и още двама от най-тежко пострадалите при пътния инцидент - детенце на 6 годинки и майка му.

„Детенцето е в критично състояние, с тежка черепно-мозъчна, гръдна, коремна, всякаква травма, тоест политравма. Веднага, след като е прието, е оперирано от екип от неврохирурзи, реаниматори и ортопеди. По-късно му беше направена втора операция на корема. Лекарите се борят за живота му", добави още д-р Димитров.

„Майката на детенцето също е с тежка съчетана травма - таз, долни крайници, горни крайници", обясни д-р Димитър Димитров.

Двама от пострадалите при катастрофата на бул. „Цариградско шосе" остават в „Пирогов". Това съобщиха от пресцентъра на болницата. 27-годишен мъж е настанен в Централна реанимация на болницата. Той е бил опериран от екипа на д-р Асен Хараланов тази нощ. Наложило се е да му бъде отстранен далакът. Стабилизация на таза е извършил екипът на д-р Лъчезар Захариев. Състоянието на пациента остава тежко. Мъжът е бил приет със счупен таз и голямо количество кръв в корема.

В болницата е и 28-годишна жена, при която след подробни изследвания е установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя има и рана на главата, която е обработена малко след пристигането й в болницата.

Хоспитализация е отказал 60-годишен мъж. Той е с фрактура на една от костиците на дясното ходило. След гипсирането на крака му, мъжът е освободен за домашно лечение.

Освободени за домашно лечение са и 43-годишна пациентка, при която са установени 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица и 34-годишна жена, която е била с контузии на двете ходила и на лявата китка.

Такси се вряза в спирка на "Цариградско шосе" има ранени
netinfo

По първоначална информация причина за инцидента е спукана гума, но очевидци разказаха, че тя се е спукала, след като шофьорът се е врязал в спирката с висока скорост. В момента на инцидента на спирката е имало около 20 души. Таксито помита част от тях, настъпва голяма паника, чуват се викове, тези, които успяват, се разбягват, а други изпадат в шок.

Почти веднага на място идва полицейска кола, а според свидетели първата линейка идва 15 минути след инцидента. Линейките са откарали ранените в "Пирогов", ВМА, Окръжна болница и ИСУЛ. Други пострадали са били качени в лични автомобили.

След инцидента в болница "Св. Ана", където са настанени най-тежко пострадалите, пристигна здравният министър д-р Таня Андреева. "Истината е, че Спешна помощ и колегите са действали много бързо и навременно. При подаден сигнал в 20:25 ч. в 20:30 ч. линейката е била на мястото на катастрофата и в 20:40 е била в Окръжна болница", заяви Андреева.

Минути след инцидента един мъж се опитал да се саморазправи с таксиметровия шофьор, но полицията е предотвратила линча. По неофициални данни той е бил с 1,9 промила алкохол при първоначалното засичане с дрегер. Държал се невъзмутимо все едно нищо не се е случило. Спирката е помляна. Парчета от нея се бяха разпръснали по цялото платно, отнесена е табелата с разписанията на автобусите, кошче за боклук, счупени са и мантинелите.

Късно вечерта след приключването на огледа започна и спешен ремонт.

Вижте снимки от мястото на инцидента ТУК

Такси се вряза в спирка на "Цариградско шосе" има ранени
netinfo

Заради катастрофата полицията спря за кратко протестното шествие по Цариградско шосе преди бул. "Ситняково", за да преминат линейките и полицейските коли. След минути протестът продължи. Хората изчакаха спокойно и не създадоха проблеми. Не се стигна до конфликтни ситуации.

Такси се вряза в спирка на "Цариградско шосе" има ранени
netinfo