ЦСКА с първа победа в контролите
ЦСКА с първа победа в контролите / Sofia Photo Agency

Отборът на ЦСКА записа първа победа в предсезонните си контроли преди началото на сезона. „Червените“ се наложиха с 2:0 над Марек в едва третия си мач това лято. Както е известно, до този момент, тимът на армейците не води нормална подготовка, имайки предвид ситуацията със собствеността на клуба и неясното му бъдеще до този момент. В първите си два мача, ЦСКА завърши 1:1 със Светкавица Търговище и загуби от Славия с 1:3. В тези срещу отборът бе воден от Христо Стоичков, който в крайна сметка се оттегли от треньорския пост. Днес наставник на ЦСКА бе Сашо Борисов, а по време на самия мач, който се състоя в Дупница, стана ясно, че е подписан предварителен договор между досегашните собственици от „Титан“ и групата „Червени шампиони“ за прехвърляне на акциите на клуба. Очаква се в следващите дни за треньор на отбора отново да бъде назначен Стойчо Младенов.

Головете за армейците при днешната победа над Марек реализираха Любомир Войнов и Томи Костадинов, съответно през първото и второто полувреме.

В състава на тима от Борисовата градина личаха предимно имената на юноши и футболисти, които към този момент нямат договор с клуба. Единственият чужденец в редиците на „червените“, който започна като титуляр бе нападателят Марсиньо. През второто полувреме в игра се появи и вратарят Томас Черни.

Резултатът в мача бе открит в 35-ата минута/ Любомир войнов пое топката и с удар от около 25 метра изненада вратаря на дупничани, пращаийки топката в долния ъгъл на вратата. Преди това футболистите на ЦСКА имаха още две добри възможности, но нямаха късмет да поразят целта.

Точно след час игра, Томи Костадинов бе изведен отлично сам срещу вратаря на Марек от Богомил Христов и с лекота покачи на 2:0. Костадинов се бе появил на терена само две минути по-рано.

През втората част играта бе доста накъсана заради множеството смени в двата състава.

В крайна сметка ЦСКА записа успех и започна с победа при новите си собственици от „Червени шампиони".