Созопол пусна свободно wi-fi в целия град
Созопол пусна свободно wi-fi в целия град / netinfo

14 видеокамери, разположени на различни места в Созопол и Черноморец осигуряват сигурност на жителите и гостите на двата града и имат превантивна функция по отношение на нарушителите на реда. Това съобщиха от Община Созопол. Черноморската община изгради модерна видеосистема за наблюдение и включи целия град в Wi Fi зони, които предоставят безплатен интернет достъп на всеки жител и гост на курортния град.

Още в първите часове на стартиране на интернет услугата за мрежата се закачат 1 150 потребителя. 150 потребителя вече втори ден са „залепнали" на компютрите си и ползват безплатния интернет- сочат данните на фирмата доставчик."Интересът е много голям към услугата, а фактът, че Созопол - от Стария град до Буджака могат да ползват безплатния интернет е част от усилията на общината да създаваме добри условия за отдих и почивка на хилядите туристи-заяви зам. кмета Петя Чапевова.

Според нея цялата система за видеонаблюдение и Wi Fi зони, която е изградена в Созопол е най-новата и иновативна услуга, която се предлага в страната. Проектът е нов и включва изцяло безжично изградени камери с възможност за постоянно надграждане на системата без допълнителни инвестиции. Видеокамерите са два вида - панорамни камери и трафик камери, които имат възможност да запишат дори такава подробност като номера на автомобила- нарушител. Две от камерите са разположени в центъра на град Черноморец, една камера - на „Буджака", две - в района на пл. „Черно море", една- на Магарешкия площад, две от видеокамерите са в района на сградата на общината, на входа и на изхода от града, има камери на пристанището и автогарата, както и в Стария град. Видеонаблюдението ще се извършва денонощно от служители на общината, като при регистриран инцидент или съмнително поведение, органите на реда ще бъдат своевременно информирани.