Закриха китайски таблоид заради снимки на „красиви жени
Закриха китайски таблоид заради снимки на „красиви жени / снимка: sxc.hu

Всекидневникът The Blue Express Daily започнал да излиза в град Интай, провинция Шандун, миналия юли и привлякъл над 60 000 читатели за по-малко от година.

Днес обаче вестникът публикува съобщение на първата си страница за преждевременното си закриване.

"Откакто започнахме да излизаме на 17 юли миналата година, много читатели от всички слоеве на обществото проявиха голяма подкрепа и грижа към нашия вестник. Изказваме ви сърдечните си благодарности и винаги ще ви помним. Освен това изразяваме най-дълбокото си съжаление заради неудобството, причинено от нашия вестник", се казва в писмото.

Последният брой на изданието не съобщава причината за закриването му. Но заместник главният му редактор Цю Цюанчън заяви в блог, че вестникът му е бил обвинен в публикуване на "вулгарно съдържание". Цю разкритикува неоснователните обвинения и заяви, че вестникът му ще остави "славна следа в съвременната история на Китай".

Главният редактор Хън Хао заяви, че вестникът е бил наказан заради публикуването на снимки на "красиви жени". Той смята, че завистливи конкуренти използвали скалъпеното обвинение, за да ги отстранят от играта.

Поглед върху първите страници на вестника в последните две седмици показва, че той съвсем не е бил толкова провокативен като британските таблоиди например и на практика не е показвал разголени жени, допълва БГНЕС.