Кунева и Даниел Вълчев били неприемливи за много членове на ДСБ
Кунева и Даниел Вълчев били неприемливи за много членове на ДСБ / Личен архив
Кунева и Даниел Вълчев били неприемливи за много членове на ДСБ
65260
Кунева и Даниел Вълчев били неприемливи за много членове на ДСБ
  • Кунева и Даниел Вълчев били неприемливи за много членове на ДСБ

По време на Националното събрание на Демократи за силна България много от делегатите са заявили, че ще напуснат, ако партията има бъдещо сътрудничество с ДБГ на Меглена Кунева.Това оповести един от местните лидери, който взе участие във висшия "форум на тъмно сините" Добромир Валачев.

Той изрази съмнение, че подобни действия между ДСБ и България на гражданите биха били приети от редовите членове. По думите на Валачев бившите костовисти, които през 2012 г. се вляха при Кунева, имат път назад и възможности за работа с ДСБ и други партии от десницата. "Кунева и Даниел Вълчев, обаче са неприемливи", категоричен е Добромир Валачев.

"Няма индикации, че напусналите ДСБ през 2012 г. ще се върнат при нас. Ние по-лесно бихме работили с тях, но трудно приемаме хора като Кунева и Даниел Вълчев", каза Валачев.

Той е обнадежден от възможностите автентичните дясно-центристки сили да направят политически пробив. Доказателство за това е третото място на подкрепяния от тях кандидат за кмет на Варна, който взе близо 20% от гласовете на първи тур. Подкрепата, която ДБГ на Кунева даде в морската столица на "независимия кандидат", за когото се говори, че е на БСП, е още едно доказателство, че България на гражданите трудно ще се впише в десните редици, става ясно от думите на Добромир Валачев.