18-годишен открадна за един ден два автомобила и велосипед
18-годишен открадна за един ден два автомобила и велосипед / dariknews.bg/ архив

18-годишно момче от Панагюрище е задържано в ареста за поредица от кражби, съобщиха от полицията. Тийнейджърът е извършил в рамките на един ден кражби на два леки автомобила и велосипед.

В края на месец юни 18-годишният тръгнал за Пазарджик и решил да открадне автомобил. Обект на вниманието му станал паркиран «Фолксваген», собственост на 36-годишен мъж. Колата не била заключена и младежът успял да я подкара. След няколко минути автомобилът спрял да се движи и извършителят потърсил друга кола.

На съседна улица в Панагюрище видял «Опел» с ключове на таблото. Пътувайки към Пазарджик горивото на колата свършило в района на панагюрското село Левски. Това принудило младежа да открадне от двора на 47-годишна жена от селото велосипед. Така той успял да пристигне в Пазарджик. Тийнейджърът бил без пари в себе си и успял да продаде колелото за дребна сума.

Сигнали за кражбите на леките коли са постъпили в полицейското управление в Панагюрище и след няколко дни извършителят е задържан. Районната прокуратура в средногорския град е удължила срока на задържането му със 72 часа. По случая се води дознание.