Община Сливен и БАН подписаха Меморандум за сътрудничество
Община Сливен и БАН подписаха Меморандум за сътрудничество / община Сливен

Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и Българската академия на науките подписаха днес кметът инж. Кольо Милев и председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров.

Споразумението урежда формите на сътрудничество и процедурата за координация на съвместните дейности между двете институции. Страните подписаха документа, водени от убеждението, че е необходимо подобряване качеството на живот и развитие на регионите чрез развитие на образование и наука.

„Щастлив съм да подпиша този важен акт с оглед развитието на община Сливен. Респектът ми към Българската академия на науките и хората, които работят в нея, е огромен. Убеден съм, че и местната и централната власт трябва да се вслушват повече в думите и препоръките на учените, които са свързани с децентрализацията, търсенето на приходи от общините и извън държавна субсидия", каза кметът Кольо Милев при подписването на меморандума.

„Меморандумът, който подписахме днес с ръководството на Община Сливен е една добра гаранция, че ние ще намерим най-добрите пътища за постигане в най-скоро време на ефективни резултати", каза акад. Воденичаров и допълни, че желанието на Българска академия на науките е създава колкото се може повече Регионални академични центрове в големите градове, където има университетски центрове и където има развита индустрия".