Съдят актриса, пратила писмо с рицин до Обама
Съдят актриса, пратила писмо с рицин до Обама / снимка: Gulliver/Getty Images

Актриса от Тексас Шанън Гес Ричардсън бе привлечена под отговорност и обвинена за това, че е изпратила писма с рицин до американския президент Барак Обама, кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и още едно лице, съобщи днес министерството на правосъдието на САЩ, цитирано от Ройтерс.

35- годишната Ричардсън от Ню Бостън, позната с второстепенните си роли в телевизионни сериали като "Живите мъртви" и "Дневниците на вампира", бе арестувана на 7 юни.

Тя бе обвинен, че е изпратила писмата на Обама, Блумбърг и Марк Глейз - ръководител на организацията "Кметове срещу незаконните огнестрелни оръжия", която бе основана от градоначалника на Ню Йорк и лобира за по-строг контрол върху огнестрелните оръжия.

Ричардсън я грозят до пет години затвор по всяко от обвиненията, ако бъде призната за виновна, се казва в изявление на правосъдните власти на САЩ, цитирани от БТА.

В писмата имало предупреждения като: "Ще трябва да убиете мен и семейството ми, преди да ми вземете оръжията. Който реши да дойде в дома ми, ще получи куршум в главата", се посочва в съдебните документи.

Ричардсън се опита да прехвърли вината за писмата върху съпруга си, но следователите установиха, че ги е писала самата тя. Според тях тя е приготвила отровата в къщата, където живее със съпруга си и с четирите си деца, извличайки я от семена на растението рицин, които поръчала по интернет.