Боксов клуб „Ивайло” извади нов шампион- Мартин Иванов
Боксов клуб „Ивайло” извади нов шампион- Мартин Иванов / Дарик нюз

164 боксьори от 41 боксови клуба участваха във втория кръг от Държавното- лично отборно първенство по бокс за ученици в Ямбол.

Боксов клуб „Ивайло - Велико Търново" се представи само с двама състезатели, които донесоха титла и златен медал. В категория до 62 килограма Мартин Иванов направи силно впечатление на специалисти, треньори и съдии. На старта той победи с 2:1 съдийски гласа шампиона в категорията Стоян Илчев от „Победа" (Бургас). На полуфинала 14-годишният боксьор, който живее в Дебелец, срази отново с 2:1 гласа Валентин Янков от „Локомотив" (Русе), първенец в по- долната категория до 59 кг. Мартин показа всичко най- добро от себе си на финала срещу Николай Николов от благоевградския „Пирин", когото изпрати два пъти в нокдаун още в първия рунд и го отказа.

Наставникът на Мартин Иванов- Евгени Донев, разказа че това е било едва второ състезание неговия възпитаник, който при дебюта си е загубил именно от Стоян Илчев, но сега се е реванширал. Самото момче добави, че тренира бокс едва от 6-7 месеца, но мечтата му е да се утвърди в националният отбор и да стане шампион на международната сцена.

 Другият представител на „Ивайло" Пламен Величков имаше малшанс да срещне на старта в категория до 56 килограма бъдещият вицешампион Виктор Никифоров от ЦСКА, от когото загуби.